Activiteiten

Zaterdag 28 en zondag 29 december 2019 Heem Kerststal wandeling

We vertrekken om 12.30 uur bij het Streekmuseum aan de Baarleseweg in Alphen voor een winterse wandeling door de Alphense bossen. Onderweg stoppen we bij de Heem Kerststal aan de Chaamseweg 55. Hier kunnen we onder het genot van een drankje even opwarmen en ondertussen genieten van de vele kerststalletjes die in de Heem Kerststal zijn uitgestald. Dan vervolgen we onze weg terug naar het Streekmuseum, waar we rond de klok van 16.00 uur zullen arriveren. Deelname aan de wandeling van ongeveer 10 kilometer is gratis en iedereen kan met ons mee. De drankjes in de Heem Kerststal zijn wel voor eigen rekening. Bent u niet meer zo goed ter been, maar wilt u wel even genieten van het gezellig samenzijn in de Heem Kerststal aan de Chaamseweg 55? U bent van harte welkom. Op zaterdag 28 en zondag 29 december is de Heem Kerststal voor iedereen geopend van 13.00 tot ongeveer 16.30 uur. De wandeling door de Alphense bossen is met pijlen aangegeven, dus u kunt als u wilt de route ook op eigen gelegenheid wandelen.

Zondag 5 januari 2020 Nieuwjaarsreceptie

Speciaal voor onze leden en vrijwilligers houden wij een nieuwjaarsreceptie in het Streekmuseum in Alphen. Eenieder die in 2019 zijn steentje heeft bijgedragen, is van harte welkom tussen 15.00 uur en 17.00 uur. We brengen een toost uit op het nieuwe jaar.

Maandag 6 januari 2020 Driekoningenmiddag

6 januari, Driekoningen, een nationale feestdag. En dat we er een feest van gaan maken, dat is zeker. We organiseren een Driekoningenmiddag in het Grand-Café van woonzorgcentrum De Hoogt in Alphen, van 15.00 uur tot 18.00 uur. We openen deze feestelijke middag met het Slavisch Byzantijns koor Svjetje Tiechiej onder leiding van Piet Happel. Dit koor, bestaande uit 12 leden, zingt voor ons Oekraïense kerstliederen. De opbrengst van het zingen op deze dag gaat voor 50% naar een kinderkampproject voor weeskinderen en gehandicapte kinderen in de Oekraïne. Daarna is het de beurt aan de kinderen. We kennen in Alphen gelukkig nog de eeuwenoude traditie van het Driekoningenzingen. Wij als heemkundekring hopen deze traditie nog lang voort te kunnen zetten. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk groepjes kinderen verkleed als koningen naar De Hoogt komen, om daar hun Driekoningenlied aan ons te laten horen. Als beloning voor het optreden hebben we voor alle kinderen iets lekkers en een klein geschenkje. Tegen zessen eindigen we de Driekoningenmiddag met een loterij. De opbrengst van de loterij gaat naar de prijsjes voor de kinderen. Iedereen is van harte welkom op de Driekoningenmiddag, de toegang is gratis.

Donderdag 16 januari 2020 Prijsuitreiking Driekoningen zingen

Bij Driekoningenzingen hoort natuurlijk ook een prijsuitreiking. Daarom willen we alle koningen graag terugzien op donderdag 16 januari 2020 tussen 15.00 uur en 16.00 uur in het Grand-Café van woonzorgcentrum De Hoogt. We hebben voor alle kinderen een mooi aandenken aan hun optreden tijdens de Driekoningenmiddag. De groep met de meeste punten voor kleding, lied en originaliteit, wint een mooie prijs. Wie weet ben jij dat wel!